Het hout binnen het uitgesneden rubber wordt er uit gezaagd.

 


Het witte vlak geeft het verwijderde deel aan.

 

   
      De rand die nu overgebleven is en het deksel van de achterzijde, zijn de twee delen, die ik als basis voor mijn ontwerp gebruik. Zoals eerder vermeld, is dit om de uitstraling van de jaren 80 te behouden.

Voor dit model zijn geen gaasvellen ( mesh heads ) te koop, dus ook die moest ik zelf maken, compleet met een systeem om deze vellen te kunnen spannen, zoals bij een akoestisch drumstel ook gebeurt. De spanning op het gaas bepaalt de bounce, zodat het pad veel genuanceerder te bespelen is,

Om de mesh heads te kunnen maken, heb ik metalen randen laten lasersnijden en die weer laten vernikkelen.

 

 
 
     


De vernikkelde metalen rand.

 


Voor de mesh head gebruik ik  "Batyline"
Dit is een zeer sterk polyestergaas, dat meestal als stoelbekleding gebruikt wordt.
 

   
         
     


Op een stuk multiplex is tapijttape geplakt, waar de rand ruim op past. Het gladde papier op de tape laat ik zitten, omdat daar geen lijm aan hecht.


Op de onderkant van de metalen rand wordt met een vertand spateltje PU-lijm opgebracht, niet te dik en circa 4 mm vanaf de binnenzijde van de rand.

   
     




 
   
     


De rand druk je met de lijm in het gaas.
Na een 8 uur uitharden, zit het gaas onwrikbaar aan de vernikkelde rand vast.


Als de randen van het gaas afgesneden zijn en je alles met een beetje thinner schoongemaakt hebt, is je mesh head klaar. 

   
 

 



   
     
Om de mesh head te kunnen spannen, heb ik van ijzeren rondstaf 6 mm een model gebogen, dat binnen de vernikkelde rand valt met rondom 3 mm ruimte (foto rechts). Deze is zwart gespoten en wordt onder het gaas gelegd. Door nu met M5 inbusboutjes (foto links) de metalen rand aan te draaien, kun je het gaas op de gewenste spanning brengen.